Smartare Än En Femteklassare

Idag var jag på tv-inspelning av SVT's nya lördagsunderhållning Smartare Än En Femteklassare som spelas in i Göteborg. Har fått biljetter dit, både tills idag söndag och imorgon måndag. Så idag var första dagen och det var faktiskt riktigt kul att vara där och se hur en bandad tv-sändning går till. Har tidigare bara varit på direktsändningar (förutom de bandade tv-sändningarna jag själv varit med och gjort under skoltiden) och det är verkligen HELT annorlunda. Jag satt och var helt fascinerad av allt ljud och ljus och kameror på ett sätt som bara riktiga media-nördar kan vara.
Programledaren Lasse Kronér var det som höll i programmet, och innan inspelningen skulle börja flyttade han runt på vissa personer i publiken, så att det skulle se bra ut i bild. Och givetvis bestämde han sig för att flytta mig, tog ner mig på inspelningsgolvet och började "intervjua" mig. Väldigt kul! Han frågade om vad jag gjorde om dagarna, vilken utbildning jag gått på gymnasiet och när jag berättade att det var media blev han helt till sig och sa att vi kanske skulle bli framtida kollegor. Riktigt kul faktiskt! Undra om han känner igen mig när jag kommer imorrn också.
För övrigt kunde jag inte alla frågor i programmet, vilket är lite pinsamt. Men det kunde å andra sidan inte alla tävlanden heller.
I vår kommer ni i alla fall kunna njuta av att se mig i bild ungefär en timme under program två och tre, som spelades in idag. Jag hade en perfekt synas-i-bild-plats. Får se hur det blir imorgon.

Why? WHY?!

För ett tag sedan, när jag fick reda på att TV4 tänkt sätta igång med skandalsåpan Big Brother igen blev jag sur och skrev ett blogginlägg om hur omodernt det kändes att börja med alla dokusåpor igen.
Jag brukar alltid hålla mig undan dem, i alla fall på senare år. Såg på Baren när jag var typ...11, har ingen aning om varför faktiskt. Och så Robinson såklart.
Men igår råkade jag (ja, råkade) se på de två första avsnitten av Big Brother på internet, och sedan råkade jag slå på TV11 vid 22.00 också, och hoppsan, då var det Big Brother där också.
Tror ni inte att jag kommer sitta bänkad ikväll också? Tyvärr tror jag det. Hemska tanke! Jag VILL verkligen inte kolla på Big Brother. Men jag gillade mixen av karaktärer, vilket innebär att jag föll för det absolut enklaste knepet tv-producenterna har.
Men äh, man kan ju inte bara kolla på Showtime och HBO, eller hur?
Usch vad jag inte vill bli beroende av det här just nu

Recension: Mr. Sunshine

Så fort man åker utomlands i några dagar missar man helt plötsligt massor av saker på hemmaplan. Att se på nya serier t ex. Vilken tur att man kan göra det i efterhand. För det har jag nu gjort, nämligen två avsnitt av Matthew Perrys nya ABC-sitcom Mr. Sunshine.
Jag brukar gilla ABC's serier så jag hade ganska höga förväntningar på Mr Sunshine, speciellt eftersom Chandler var med. Och det var verkligen Chandler som var med. Om än något äldre och mer sliten.
Serien handlar om Chandler Bing... eh Ben Donovan som är manager på en arena i San Diego. En arena vars team består av den ena skruvade karaktären efter den andra. Allt ifrån en totalt omdömeslös chef till en pyromanisk assistent.
Hade någon sagt åt mig att serien handlar om Chandler som separerat från Monica och fått ett nytt jobb hade jag trott på det. För Matthew gör i princip samma roll en gång till. Lite som Courtney Cox som gör en (kanske aningen mer skruvad) ny version av Monica i Cougar Town.
Trots det går det inte att komma ifrån att serien bjuder på klassiska sitcom skratt och att den är underhållande. Och det är väl trots allt det som är tanken bakom komediserier. Även om jag kanske förväntat mig lite mer, både av ABC och av Matthew Perry.
Jag kommer fortsätta kolla, helt klart. Vi får se hur länge dock.
"Could I BE any older?"

The Big C Premiär Ikväll

Hade det här varit en annan slags blogg hade jag skrivit om hur fantastiskt London var och att jag ska göra allt för att försöka få jobb där. Men nu är ju det här en tv-blogg och därför kommer jag inte skriva om det.
Det jag istället kommer skriva är att jag kom hem med första säsongen av Modern Family till ett billigare pris än jag skulle fått den för hemma i Sverige, vilket alltid är trevligt. Sedan kom jag givetvis hem med en hel del andra icke-tv-relaterade saker också.
För er som är hemma ikväll måste jag tipsa om The Big C som ÄNTLIGEN visas på SVT1 ikväll klockan 22.20, direkt efter Downton Abbey. The Big C har jag skrivt om ett flertal gånger och det var en av de serierna ifrån i höstas som jag gillade allra mest. Helt klart något att kolla in. Så missa inte det!
Inom kort kommer också recensioner av Matthew Perrys nya serie Mr Sunshine och Matt LeBlancs Episodes.
Prisbelönta Laura Linney spelar huvudrollen i den fantastiska The Big C
som har premiär på SVT1 22.20 ikväll. Missa inte!

London, Baby!

Med anledning av min englandsresa har jag bestämt mig för att lista några bra brittiska serier här i bloggen. De är få, men de som är bra är RUSKIGT bra.
Som vi alla vet skiljer sig brittiska serier ganska väldigt jättemycket ifrån amerikanska serier på alla sätt. Både humorn, sättet att filma och dramaturgin. Men det är en helt annan historia.
Här kommer mina favoriter ifrån The UK;
Coupling
Britternas svar på Vänner, utan tvekan, fast givetvis mer brittiskt och mer... jag vet inte, barnförbjudet? Och inte för att det är läskigt.
Serien är fylld med härliga karaktärer och citat. Ingen serie är bra nog om den inte är fylld av minnesvärda citat.
Den har sänts på SVT i olika omgångar och ganska många jag känner älskar den. Vilket är skönt, för det är ungefär bara i hemlandet och Sverige som den är någorlunda stor. Givetvis äger man en samlingsbox med alla avsnitt. Det är ett måste. Shadaim på er!
Black Adder/Svarte Orm
Åh, Rowan Atkinson. Jag måste lite motvilligt erkänna att jag gillar honom. Skarpt dessutom. Han är en fullkomligt fantastisk komiker och skådespelare. Och Black Adder är det bästa han gjort. Knivskarp och sarkastisk humor. Det är så det ska vara.
Fawlty Towers/Pang I Bygget
Fars så att det skriker om det. Men inte på samma sätt som alla dessa bonniga Stefan & Krister-farserna som jag aaaaavskyr! Det här är så betydligt mycket bättre. Det här är...kult, en klassiker! John Cleese bästa.
Absolutely Fabulous/Helt Hysteriskt
Jag vet inte riktigt om det här är en tjejserie. Ibland känns det så. Men det skiter jag i, för den är så fruktansvärt rolig! Dessa underbara ladies är så underbart verklighetsbefriande och coolt ocoola att det inte är sant. Och att det kommer en fortsättning någon gång under året är verkligen absolutely fabulous!
Ni kanske märkte att alla de serierna har en hel del år på nacken och dessutom inte sänds längre? Det är för att det varit väldigt dåligt med bra brittiska serier de senaste åren! Skärpning, UK!
Nu hoppas jag på att komma hem med några heta blu ray-filmer och mycket, mycket annat.

Sen Start För Nurse Jackie

Jag har prisat betalkanalen Showtime så otroligt mycket i den här bloggen. Vilket absolut varit välförtjänt då det är den kanalen som gör i särklass bäst serier. Dexter, Weeds, The Big C, Nurse Jackie är bara några exempel. Men något de gör mindre bra är att fastställa vilket datum en serie ska börja på.
En av mina absoluta favoritserier, Nurse Jackie, skulle haft premiär med sin tredje säsong nu i februari. Men nehepp, så blev det inte. Istället är det 28 mars som gäller just nu enligt Showtime. Vi får alltså vänta mer än en månad längre än vi trodde.
Det ska tilläggas att det sista avsnittet av andra säsongen sändes den 7 juni. Det är alltså en EXTREMT lång väntan. It better be worth it. But I'm sure it is.
Den som väntar på något gott...väntar tyvärr alldeles för länge.

Fantastisk Vecka Framför Oss

ÄNTLIGEN är det söndag! Det är inte ofta man hör folk säga så. Jag säger det väldigt sällan jag också. Men nu är det befogat. Dels kommer Solsidan ikväll, Sveriges bästa komediserie på 100 år, vilket jag sagt X antal gånger här i bloggen. Dessutom har de som kan veckodagarna utantill lyckats räkna ut att det är måndag imorgon och en ny vecka. Och under den veckan sätter ÄNTLIGEN de allra flesta tv-serierna igång igen i USA efter några veckors uppehåll. Känns ganska löjligt att ta en paus runt jul och nyår, sända i två veckor efter det och sedan ta en paus igen. Det gör oss utländska tv-tittare förvirrade. Säkert amerikanerna också.
Dessutom sätter två nya, förhoppningsvis härliga serier igång; Mr. Sunshine med Vänner-stjärnan Matthew Perry har premiär med sin nya ABC-sitcom den 9 februari, samma dag som Episodes, starring ingen mindre än Matthews kollega Matt LeBlanc som dessutom spelar sig själv. Kunde antagligen blivit lite halvkasst om det inte vore så att Showtime ligger bakom det här tillsammans med brittiska BBC. Och på tal om brittiskt. Nästa helg åker jag till London, så innan dess ska jag försöka sammanställa en lista över grymma brittiska serier alla borde se. Det finns trots allt en hel del.
Så både ni och jag har mycket att se fram emot nästa vecka!
Skriv in 9 februari i er almanacka. För då har Joey och Chandler premiär
med varsin ny serie! (Inte som sina karaktärer dock)

RSS 2.0