Recension: Episodes

Åh. Showtime har gjort det igen! När ska de sluta göra så förbannat bra serier? Aldrig, förhoppningsvis.
Jag har nu sett de tre första avsnitten av Matt LeBlancs nya sitcom Episodes som Showtime producerat tillsammans med brittiska BBC. Och visst trodde jag att det skulle bli bra, Matt LeBlanc är med, David Crane (en av skaparna av Vänner) ligger bakom och serien är producerad av Showtime och BBC. Alla förutsättningar finns där. Och herregud vad lyckat det blev!
Episodes handlar om det brittiska paret Sean och Beverly Lincoln som ligger bakom succéserien Lyman's Boys. En serie som blivit så lyckad att det nu ska göras en amerikansk version av den, vilket gör att Sean och Beverly flyttar till Hollywood. De blir helt plötsligt tvingade att casta Matt LeBlanc (som spelar sig själv) som seriens huvudperson, vilket Sean och Beverly är allt annat än nöjda med då han långt ifrån passar in i serien.
Episodes är en lagom smal serie som lyckas med att ta det bästa ur både amerikanska och brittiska sätt att göra humor. Det känns liksom lika mycket Showtime som det känns BBC. Dessutom älskar jag serier där skådisar spelar sig själva och refererar till privata saker och andra roller de gjort.
Tyvärr består första säsongen bara av sju avsnitt, men jag ser redan fram emot säsong två.
Kanal5 har köpt in serien och ska sända den till våren. Serien känns dock mycket mer SVT, men ah well. Inköpt blev den i alla fall.
Episodes med Matt LeBlanc som sig själv, hysteriskt kul!

Kommentarer
Postat av: Martina

ja, det är superkul! Oslo är en jättemysig stad :) kom dit du med vetja!!

2011-03-06 @ 12:14:31
URL: http://maertan.blogg.se/
Postat av: Alicia

Det är en fantastiskt rolig serie faktiskt, synd att så många verkar missat den....



2011-08-12 @ 14:08:23
URL: http://blakelivelysstil.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback