Oförsvarbart

Ibland undrar jag om jag inte skulle bli en väldigt bra advokat. Förutom att det verkar vara otroligt tråkigt så tjänar man ju bra har jag hört, och dessutom har jag en tendens att försvara saker. Utan att jag ens bryr mig om vad jag försvarar.
Oftas är det nog bara för att jag jobbigt nog gillar att säga emot någon. Klankar någon ner på typ vad som helst, säg försäkringskassan, försvarar jag genast dem utan att egentligen bry mig ett skit om försäkringskassan. Troligtvis bara för att säga emot och komma med motargument så att man kan se saker ifrån båda sidor.
Värst är det med tv-serier, speciellt om det är någon jag gillar. Säger någon ett ont ord om någon av mina favoriter hugger jag direkt tillbaka med ett "Men det är ju bara för att..."
Men för att nu komma till det som inlägget egentligen skulle handla om, så finns det saker som till och med jag börjar bli lite trött på att försvara när det gäller tv-serier. Saker som händer alldeles för ofta och som inte borde vara svåra att göra något åt.
Jag har gjort en liten fin lista där jag tagit exempel ur några av mina favoritserier så att ni ska se att jag inte är partisk, bra va?

1. Hur f*n har folk råd?
I alla amerikanska serier som inte är producerade av Showtime verkar alla ha oändligt med pengar. De bor i lyxiga villor eller lägenheter som bara miljonärer skulle ha råd med. Gärna i städer som New York eller Los Angeles där priserna är, med risk för att låta som en pensionär, hutlösa.
Ta Desperate Housewives t ex. Inte en chans att familjen Scavo har råd att bo i ett så stort hus i det fina kvarteret. För att inte tala om Susan och Edie Britt som även de har råd, trots att de är singlar (i alla fall till en början).
Att alla sedan kör flådiga bilar kanske inte hör hit? Eller jo just det, det gör det.

2. Är engelska ditt modersmål? NEJ, JUST DET!
Jag såg en brittisk kriminalserie som jag aldrig kommer ihåg namnet på häromdagen. Den handlade lite om kriget i Jugoslavien under början av 90-talet. Jag lärde mig en hel del av att kolla på det. Bland annat att de jugoslaviska soldaterna pratade engelska med varandra då och då... Visste inte att man gjorde det i forna jugoslavien. Eller är det så att manusförfattarna inte orkar fixa skådisar som kan prata serbiska eller kroatiska tillräckligt flytande för att det ska kunna täcka mer än två scener.
Det hade varit okej ifall de pratat engelska hela tiden, då hade man i alla fall kunnat låtsas att pratar ett annat språk, bara det att de har översatt det åt de lata britterna och amerikanarna som inte orkar läsa subtitles. Men nej, här tar de några scener på deras språk och några på engelska.
Samma sak i tredje säsongen av Prison Break, när de är i Panama. Ibland pratar de spanska, ibland engelska med spansk brytning. Och så råkar någon icke spansktalande höra vad de säger, och FÖRSTÅR vad de säger. Alltså är det engelska de pratar med varandra.
Jag menar, hur svårt kan det vara att i ett land som USA hitta spansktalande skådespelare? Och hur jobbigt är det att läsa textremsor? Någon som kan svara på det?

Okej jag kom visst bara på två saker just nu. Fail. Det var fler saker jag tänkte på... Ah well. Får väl uppdatera senare ifall jag kommer på några fler saker.

Kommentarer
Postat av: Fredric

Har men en anledning är det faktiskt riktigt roligt att klanka ner på dina serier xD MEN, jag vet att du känner likadant :/

2010-11-01 @ 19:03:59
URL: http://fredricshuffie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback